HTML

Frissülő infók netes pénzkereseti lehetőségekről!

VANNAK, AKIK MINDIG BIZTOSRA AKARNAK MENNI. EZ A LEGBIZTOSABB ÚTJA A SIKERTELENSÉGNEK! Elérhetőségem: munkak30@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

A legújabb "ellenállhatatlan" marketing-szisztémák! Valamint: mire vigyázzunk, ha a neten személyes adatainkat adjuk meg!

2010.09.24. 10:00 netlovetta

Időszerűvé vált, hogy szülessen egy ilyen bejegyzés is, ugyanis a neten fellelhető munkaajánlatok új marketing-szisztémákkal csalogatják az embereket, hogy minél többen vásárolják meg, illetve vegyék igénybe szolgáltatásaikat. És végül mindenhol kérik a személyes adatainkat, korrekt nevünket, lakcímünket, telefonszámunkat, esetleg magán bankszámlaszámunkat is. Kérek mindekit, aki a blogot olvassa, és tud olyan internetes csalásokról, amikről én nem, írja ebbe a bejegyzésbe, hogy mindannyian tanulhassunk belőle!

Ugyanakkor sajnos már köztudott, hogy a netre bárki - akár lemásolva egy másik oldalt vagy éppen egy marketing-stratégiát - bármilyen oldalt feltehet. Amint az is, hogy a neten fellelhető ajánlatoknak a becslések szerint sajnos 90 %-a csalás, vagy menet közben bedől. 

Elsőként a legújabb "becsapósnak" tűnő marketing-fogásokról néhány gondolat.

Már tavaly megjelentek a neten különböző magyar cégek is, amelyek termékeikeiket vagy szolgáltatásaikat úgy próbálták minél jobban népszerűsíteni - számítva arra, hogy később jóval nagyobb lesz a vásárlókörük, mint amit elérhettek az eddig bevett marketing-szisztémákkal -, hogy "előregisztrációs lehetőséggel" serkentik a népet arra, minél többen regisztráljanak egy adott szakaszban, ami lehet egy vagy két hónap. Ekkor még nem tudható, mennyibe is fog kerülni a termék vagy a szolgáltatás, mert az rendszerint csak az "élesítés" során derül ki. És amikor tovább ajánljuk az előregisztrációs lehetőséget, sorra kapjuk az email-eket, hogy "gratulálunk, ma ennyien és ennyien csatlakoztak hozzád!", te pedig egyre növekvő lelkesedéssel nézed, hogyan növekszik a csoportod, és még nagyobb energiával veted magad bele a tovább ajánlásba. Majd jön a hidegzuhany, mert az élesítésnél kiderül, hogy a termék drága, igazából nem is óhatatlanul szükséges a háztartásodba, vagy abszolút nem fontos az életviteled szempontjából. Mégis, ott állsz egy hatalmas dilemma előtt, hisz lett egy nagy csoportod. Most mitévő légy? Megvedd a terméket drága pénzen annak reményében, hogy a csoportodban lévők is ezt teszik, és te felveheted érte a jutalékot, vagy hagyd az egészet a fenébe? Nekem volt egy nagy csoportom egy ilyen üzletben, és nem kis lemondások árán megvettem az adott terméket, ám rajtam kívül az egész csoportban csak még egy ember - és ekkor derült ki, hogy a jutalékomhoz csak akkor férhetek hozzá, ha minimum 4-en szintén megveszik. Hát nem vették meg!

A másik, mára ismertté vált legújabb marketing-fogás.2010-ben jól látható volt, mennyire elszaporodott a vírusmarketingnek az a formája, hogy egy adott oldal egy adott terméket vagy munkát kínálva nem csupán a saját MLM-ben szervezett csoport által fizet jutalékot, hanem egy külön "medencében" (ez angol rövidítéssel mindenhol a GV) "passzív jövedelmet" kínál az összes utána regisztrálónak is. Nem nevezek meg cégeket - sok van! Adott cégnél több hónapos előregisztráció után mindenki alá hatalmas GV csoport nőtt (minden nap emailben jelezték és jelzik mind a mai napig, hogy ez a bizonyos GV-medence hány emberrel nőtt alattam). A közvetlen szponzoromtól a napokban kaptam egy levelet, hogy érdemes lenne aktiválnom a tagságomat, azaz megvennem az ez esetben egyébként nem is túl drága terméket (bár persze jól akkor járok, ha legalább 100 dollárért vásárolok!), mivel a gigantikus méretű GV-csoportom egy valódi kincsesbánya, amin ülök. Skype-on beszéltem egy ugyanebben az üzletben dolgozó, jóval feljebb lévő szponzorral, aki viszont őszintén elmondta, hogy a GV-medencében elérhető jövedelem valójában említésre se méltó, feltehetően még a befektetett összeget sem hozza vissza, a valódi jövedelem csakis abból származik, hogy a saját csoportom tagjai - szimpla MLM-rendszerben közvetlenül hozzám csatlakozók - milyen forgalmat bonyolítanak le! És itt az élesítés után felütötte a fejét egy új lehetőség is, tovább bővülve egy még újabb marketing-szisztémával. Ugyanis, ha valaki úgy gondolja, nem kívánja magát a jövőben sem aktiválni, átadhatja a GV-medencében lévő csoportját a felső szponzorának, ő pedig felkínálja azt - természetesen különböző ellenszolgáltatásért, mint pl. éles regisztráció (vagyis pl. minimum x termék megvásárlása 100 dollár értékben) -valakinek, aki most kíván belépni az üzletbe.

Nem állítom, hogy ezekkel az üzletekkel nem lehet pénzt keresni, sőt, akár jó jövedelmekre is szert tenni. De azt senki ne képzelje, hogy munka nélkül vagyonokat fog keresni az interneten. (Vagy bárhol.) Esetleg nyerhet a lottón. Erre van is egy netes ajánlatom: napi egy percben mindenki megkísérheti a szerencséjét itt, a Screen Scratchers oldalán: www.screenscratchers.com A játék pontosan olyan, mint a kaparós sorsjegy, regisztráció után belépsz, és a baloldalon látható szürke mező fölé sikálva az egeredet, naponta akár 10 ezer dollárt is nyerhetsz - állítják ők. Sőt akár 100 ezret is - de nem akarok részletekbe bocsátkozni, nézegessétek az oldalt, ha akarjátok.

Most pedig beszéljünk arról, mire figyeljünk, ha személyes adatainkat adjuk meg egy weboldalon.

Nem célszerű az internetszolgáltatónk által megadott email-címmel regisztrálni, habár a szolgáltatónak természetesen tilos kiadnia az email-cím tulajdonosának adatait. Mégis: már a nagyon erős védelemmel rendelkező e-bankok is elfogadnak gmail-címet, a GMAIL pedig elfogad szintén előzőleg nyitott gmail-címet. Annyi gmail-címet regisztrálhatunk magunknak, amennyit akarunk. A komoly cégek úgyis azonnal észlelik - ha mást nem is -, hogy az IP-címünk alapján melyik országból regisztráltunk, de még az IP-cím sem elég ahhoz, hogy egy konkrét személy visszakövethető legyen. Hacsak nem az FBI nyomoz utánunk.:)

Egy újabb magyar törvény szerint már hírlevél-feliratkozáshoz is be kell kérni a regsztráló lakcímét. Én nem látom át, mire jó ez a törvény, de különösebb veszélyét se látom annak, hogy általam kívánt termékek figyelemmel kísérése vagy hasznosnak vélt oldal esetén megadjam a lakcímemet. Ha valaki viszont lát ebben bármi veszélyt is, az kérem, szóljon hozzá ebben a bejegyzésben ahhoz, milyen veszélye lehet egy lakcím megadásának.

Ha külföldi oldalon  regisztrálva adjuk meg a telefonszámunkat, azonnal tiltsuk le - kivéve némelyik e-bank (pl. az AlertPay) által küldött ellenőrző sms-t, ha ezt az azonosítást választjuk, mert a bankszámlánk érvényesítéséhez erre szükség van Így elkerülhetjük az esetleges sms-ben küldött dömping reklám-üzenetek fogadását, mert ez hatalmasra növelheti a telefonszámlánkatHa olyan külföldi hívás érkezik, amelynek a számához nem tartozik a telefonregiszterünkben név, utasítsuk el a hívásfogadást, vagyis ne vegyük fel a telefont. Ha ezt mégis megtesszük, fogjuk a beszélgetést a lehető legrövidebbre, maradjunk, ha lehet, 30 másodpercen belül.

Erősen ajánlott, hogy külföldre való pénz utalásánál vagy fogadásánál mindig iktassunk közbe egy e-bankot, mint pl. az AlertPay, PayPal stb. A következő bejegyzésben bemutatok még néhány e-bankot, amelyen keresztül bonyolíthatunk tranzakciókat, ráadásul különböző cégek különböző e-bankokkal állank kapcsolatban, ezek az e-bankok szintén megbízhatóak és népszerűek, csak általában valamivel drágább rajtuk keresztül bonyolítani a pénzügyi tranzakciókat, mint pl. az AlertPay-en keresztül. Tehát Nem tanácsos megadni sem a saját bankszámlaszámunkat, sem a bankkártya-adatainkat, még akkor sem, ha köztudott, hogy az offline-bankok, ahol a számlánkat nyitottuk, szintén komoly hackerbetörés elleni védelemmel rendelkeznek. A Liberty Reserve például dupla biztosítással rendelkezik, nem lehet rá közvetlenül a bankunkból pénzt utalni (a linkben látható, hogyan tehetünk rá, illetve vehetünk le róla pénzt) - nem véletlenül, hiszen ebben az e-bankban a kereskedők nem csak valutát tartanak, de különböző más (arany, olaj stb.) tőzsdei tranzakciókat bonyolítanak le rajta keresztül.

Amire még figyelni érdemes:

  • Feltétlenül védjük jelszóval a számítógépünket!
  • A különböző programokban váltogassuk a felhasználónevünket és jelszavunkat, ne mindig ugyanazt adjuk meg mindenhol. Lehetőleg ne éljünk a lehetőséggel, hogy a gép megjegyezze a felhasználónevünket és jelszavunkat, inkább írjuk fel egy füzetbe! Ugyanis - csak egy példa - a számítógépünk bármikor meghibásodhat, el kell vinnünk egy szervízbe, és a javítás után fű-fa beléphet bárhová, ahol automatikusan a felhasználónév/jelszavunkkal jelenik meg a belépő oldal.
  • Válasszunk komoly vírusvédelmi és akár külön is Trójai és más, kifejezetten a számítógépünkre való betörés ellen védő programokat, természetesen amelyek kompatibilisek egymással. Ilyen pl. az Advanced SystemCar, az ugyanattól a cégtől származó IOBit Security 360 - ingyenes programok, amelyek jól együttműködnek az AVG Antivírussal,  amely számomra eddig a leghatékonyabb vírusirtónak bizonyult, és a "Home-verzió" természetesen szintén ingyenes. Ha pedig egy Trójai telepedett a gépre, ami bármikor előfordulhat, a  Trojan Remover magyarul kommunikáló változatát ajánlom.

 

Szólj hozzá!

Címkék: marketing csalás trójai trojan csalások víruskereső trojai advanced system car iobit security 360 számitógép védelem számítógép védelem

A bejegyzés trackback címe:

https://netlovetta.blog.hu/api/trackback/id/tr512318409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása