HTML

Frissülő infók netes pénzkereseti lehetőségekről!

VANNAK, AKIK MINDIG BIZTOSRA AKARNAK MENNI. EZ A LEGBIZTOSABB ÚTJA A SIKERTELENSÉGNEK! Elérhetőségem: munkak30@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Firefox gyorsítása - tippek, trükkök

2010.10.15. 12:40 netlovetta

A blogban ajánlott legegyszerűbb pénzkereset, vagyis a PTC-oldalak (ld. itt) végigkattintgatásánál (az oldalt állandóan frissítem, érdemes visszanézni rá annak is, aki már regisztrált rájuk!) - amenyiben azt a Firefox-böngészőben teszed, a legjobb processzorral rendelkező gépben is lelassulnak az oldalletöltések. Hogyan segíthetünk ezen? Hogyan gyorsíthatjuk fel a munkát a Firefoxban?

A Firefox hibája, hogy minden letöltésnél megnöveli a lapozófájlok méretét, így lelassítja önmagát. Ennek kivédésére a következő lehetőségek vannak:

Elsőként ajánlom az Adblock Plus kiegészítő letöltését, mellyel kiszűrheted azokat a Flash-reklámokat, amelyek az oldalakon megjelennek. Így természetesen gyorsul az oldalletöltés. Arra kell vigyázni, hogy videofájlt ne tilts le, különben letiltod magát a YouTube-ot is. Ha mégis elrontottunk valamit, semmi probléma. A Firefox Eszközök menüjében az Adblock Plus beállítások pontban visszaállíthatod a letiltott szűrőt. Ha nem tudod, melyik volt az, akár az összeset visszaállíthatod, és később már tudni fogod, mit kapcsolhatsz ki egy oldalról.

Mindenképpen érdemes és hasznos letölteni az ingyenes, magyarul kommunikáló CCleanert. Ha lassul a Firefox, a ctrl-alt-del billentyűkombinációval megnyitva a Feladatkezelőt, bezárhatjuk a Firefoxot, majd a CCleanerrel való tisztítás után (az elemzést nyugodtan kihagyhatod!) újraindítva a Firefoxot megszabadulsz az akár sok megabájtra növekedett lapozófájlméretektől. Így a Firefox újra felgyorsul.

Régi gépek felgyorsításához, főleg, ha alacsony a processzoruk, nagyon ajánlott a kiváló ingyenes Advanced System Care program letöltése. Ezt keresd ki a google-ból, hogy azt a verziót (pl. magyar nyelvű, de alacsonyabb verziószámú) töltsd le, amelyiket Te szeretnéd. Nagyon hasznos program, de az első alkalmazásánál mindenképpen hagyd jóvá, hogy beállítsa a számítógépeden a visszaállítási pont lehetőségét - mert olyan fájlt is letakaríthat, amelyre mégis szükséged van. Ennek kicsi a valószínűsége, de előfordulhat. Ez ma a világon a legjobb ingyenes rendszerkarbantartó program, sok fizetős sem vetekedhet vele.

És végül a Firefox gyorsítására ajánlok még egy oldalt, de ehhez vegyél papírt és ceruzát a kezed ügyébe, valamint az oldalakat azonnal mentsd el a könyvjelződbe, hogy ha valamit elrontottál, visszacsinálhasd. Ugyanis itt magát a Firefox-programot fogod szerkeszteni a gyorsítás érdekében! Tehát az oldal, amellyel testreszabhatod a Firefoxodat: Rejtett Firefox-beállítások  (Itt egyébként sok más PC-vel kapcsolatos megoldást, ingyenes letöltéseket is találsz.)

Ha itt értékeket írsz át, mindenképpen írd fel a régi értéket, hogy ha valami hibát követtél el, visszaállíthasd a Firefoxot eredeti értékére, mert még az újratelepítés sem biztos, hogy megoldja a hibát, ha valamit elrontottál. Ám a fenti, könyvjelzőzött oldalakon visszafelé haladva visszaállíthatod a Firefox alapértékeinek beállítását.

Szólj hozzá!

Címkék: adblock trükkök tippek ptc szörf ccleaner könnyü pénz firefox gyorsítása firefox trükkök pc gyorsítása reklámmentes oldalak advanced system care

A bejegyzés trackback címe:

https://netlovetta.blog.hu/api/trackback/id/tr292373706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása