HTML

Frissülő infók netes pénzkereseti lehetőségekről!

VANNAK, AKIK MINDIG BIZTOSRA AKARNAK MENNI. EZ A LEGBIZTOSABB ÚTJA A SIKERTELENSÉGNEK! Elérhetőségem: munkak30@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

AlertPay számlanyitási segédlet magyarul!

2010.08.30. 09:32 netlovetta

AlertPay számlanyitási segédlet magyarul

Az AlertPay egy Internetes bank, amely 2004.-ben jött létre Kanadában. Hitelességét egy független amerikai szerv, a BBB (Better Business Bureau) felügyeli. Nagyon kedvező díjakkal működik, kezelése, használata egyszerű, ezért, a PayPal Internetes bank mellett a legnépszerűbb bankok közé sorolják. Egészen 2008. február 20.-ig nem lehetett az AlertPay onlinebank fiókunkról közvetlenül hazai bankszámlára utalni, a kifizetés az E-goldon keresztül történt, vagy $20-tól csekken is ki lehetett kérni a pénzt, amelyet közvetlenül a lakcímre postáztak ki. Ez azért is volt kedvezőtlen, mert a kifizetés így jóval több időt vett igénybe, mint egy bankszámlás kifizetés esetében. De ez a fenti dátumtól megváltozott, tehát közvetlenül a saját bankszámládra is kikérheted a pénzed.

Miért jó az AlertPay online bankszámla? Mert a számlanyitás, valamint a kimenő átutalás is teljesen ingyenes,  továbbá a tranzakciós díjak is relatíve alacsonyak. 

 

Az AlertPay Onlinebankkal kapcsolatosan, az alábbiakról kapsz itt segítséget:

  1. Az AlertPay bankszámla megnyitása (regisztrálás)

  2. Egy valós hazai bankszámla hozzárendelése AlertPay fiókodhoz

  3. Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókodhoz

  4. Pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay számládra


1.) AlertPay onlinebank, a számla megnyitása (regisztrálás)

AlertPay online bankszámlád megnyitásához kattints az alábbi képre!

AlertPay számlanyitási segédlet magyarul

 

 

 

Nyitás megkezdése: SIGN UP NOW gombbal.

A számla típus kiválasztása (Personal Accounts):
(ezt célszerű megnyitnod először, később módosíthatod!)

A telefonszám kitöltésénél nem kell beírnod sem a +36-ot, sem 06-ot, 00-át, csak a körzetszámot és az azt követő számokat. A rendszer automatikusan rögzíti a regisztráció során a nemzeti (+36) előszámodat.

AlertPay számlanyitási segédlet magyarul

A regisztrációs űrlap kitöltése:

FONTOS: ékezeteket ne használj!


Néhány tanács a következő oldal kitöltéséhez:

    • A megadott E-mail cím lesz az Alert Pay Internetes bankszámlád azonosítója, „számlaszáma”;

    • Lehetőleg G-mail-es e-mail címet használj!

    • A jelszó beírásakor a jelszó alatt futni fog egy piros csík. Mindaddig nehezítsd a jelszót, míg sárga, vagy zöld nem lesz!

    • A tranzakciós kódod egy 8 karakterből (számokból) álló számsor legyen!

    • Még véletlenül se a születésnapod legyen, egyedinek kell lennie, hisz a pénzedet hivatott védeni!

    • Írd fel adataidat jó helyre, hogy ne felejtsd el!


Elkészült az AlertPay online bankszámlád:


AlertPay számlanyitás jóváhagyása:  Nyisd meg az E-mail fiókodban az AlertPay online banktól kapott leveledet, és kattints az aktiváló kódra!

BEJELENTKEZÉS az AlertPay online bankszámla fiókodba

Az Alertpay onlinebanktól E-mail-ben kapott linkre kattintva nyílik meg ez az oldal!
A számlanyitás során megadott jelszavaddal mehetsz be a személyes AlertPay fiókodba:



2.) Egy valós hazai bankszámla hozzárendelése AlertPay Internetes fiókodhoz

(több bankszámla is hozzáadható - devizás alszámlák is, ha ilyeneket nyitottál pl. euróban vagy dollárban!)

Válaszd ki a Bankszámla hozzáadása menüt! (Kattints a "Bank Accounts" menüre!)

Bankszámlád hozzárendelése 5 lépésben történik:

1. Kiválaszthatod, hogy milyen tranzakciókat akarsz majd használni. Ha a "Bank Transfer (for deposit and withdrawal) Bank transfers to your local account in Hungary" menüpontot választod,  csak forintban utalhatsz és forintra váltva kapod a bármely más valutában a számládra érkezett pénzt.

Ha viszont a "Bank Wire (for withdrawal only) Withdraw funds in EUR , CAD , GBP and USD" menüpontot választod, az előbb felsoroltak közül bármelyik pénznemre nyitott devizás  alszámládat is meg tudod adni. Ezt utólag is megteheted a saját bankodban is, és a banki adataid birtokában később az AlertPay-nél is.

Bank és bankszámla adatok kitöltése:

A SWIFT (más néven BIC) kódok a nemzetközi átutalási forgalomban az egyes bankokat jelölik.

Ha nem tudod, hogy hol keresd, akkor keresd ki a bankod  nevét ITT,

majd a kettőspont utáni 8 db nagybetűt folyamatosan írd be a megfelelő rovatbavagyis a beíráskor ne hagyj közte szóközt, mint ahogy a jegyzetlapon látod!

Az IBAN az általában 24 jegyű számlaszámod, amelyet itt megelőz a számlához tartozó országkód, ami eltérhet a főszámládtól is, ha van alszámlád! Nagyon fontos, hogy folyamatosan egyben írd le az országkódot és az azt követő 24 jegyű számsort, különben állandóan visszadob majd, hogy nem jó az IBAN-kód!

ELLENŐRIZD LE a beírt adatok helyességét!

Mielőtt a bankodból tranzakciót indítasz az AlertPayre, vagy utaltatni akarsz az AlertPayről a bankszámládra, hitelesítened kell a bankszámládat. Hogy hitelesítetted-e, azt a Home/My Profile/   Bank Accounts-ban a bankszámlád fölött lévő menüsor Status menüpontjában látod. Ha azt látod: confirmed, akkor hitelesítetted, ha nem, lesz ott egy jelzés, hogy hogyan tedd meg. A számlád mellett a link: Deposit Instructions is meg fogja mutatni, hogyan kell végrehajtanod az átutalást.

Pénz átutalása az AlertPay-számlára:

 

Első lépésként a Deposit linkre kell kattintanunk. Majd az utalni kívánt összeg beírása után az AlertPay előjegyzett egy AlertPay számlánkra küldött utalást, amit az AlertPay így várólistára tett, és várja hozzá a pénz megérkezését. Ezt az általa e-mail-ban megküldött adatokkal, a saját bankszámlaszámunkról fogjuk indítani. (Tehát, ez a tennivaló akkor is, ha nem konkrét fizetni valónk van, csak "úgy általában", készenlétként szeretnénk feltölteni valamennyi pénzt az AlertPay számlánkra.)

Az e-mail amit erre kapunk, tulajdonképpen a hazai bankszámlánkról indított átutalási megbízáshoz szükséges adatokat adja meg.

Példaként egy CIB Banknál vezetett (ennél a banknál mindenféle valutanemre tudsz alszámlát nyitni, és az AlertPay-nél regisztrálni is!) bankszámla-tranzakción keresztül mutatom meg, hogyan is néz ez ki.
Az Account Number, és a Bank Deposit Code a példa kedvéért fiktív, de a számjegyek darabszáma azonos, 7, illetve 13 számjegyűek:

Tehát az AlertPay-tól érkezett e-mailben lévő adatok (pirossal jelölve ami majd kell belőle):

    • Bank: Citibank ZRT

    • Account Name: Earthport Plc

    • Account Holding Branch: Budapest

    • IBAN: HU55108000075879701300000000

    • Swift/BIC: CITIHUH

    • Account Number: 1234567

    • Bank Deposit Code: 12345617891234

    • Amount to deposit: 123456.00 HUF

Ez alapján egy CIB-nél vezetett online fiókon keresztül így kell kitölteni (sima, eseti belföldi átutalási megbízást választva):

    • Kedvezményezett neve, székhelye: Earthport Plc , Budapest

    • Kedvezményezett számlaszáma: 108000075879701300000000

    • Összeg (HUF): amennyit megadtál

    • Közlemény: 1234567, 1234567891234

    • Bizonylatszám:

Ennyi összesen, amire szükség van az átutaláshoz, banktól függetlenül !

    • Nem kell IBAN, és a BIC/SWIFT kód sem, hiszen belföldi utalás lesz (persze, csak ha Magyarországon élsz), mert az AlertPay budapesti fiókjába megy az átutalás.

    • Az Acount Number-t (1234567) és a Bank Deposit Code-t (1234567891234) a KÖZLEMÉNY rovatba kell írni !!!!! És, csak a számokat !!! (és, pontosan, nézd meg inkább 3-szor is, vagy a legegyszerűbb a copy-paste módszert alkalmazni, ha a rendszer engedi!)

    • A CIB banknál csak egy sor van a KÖZLEMÉNY rovathoz, más banknál lehett több sor is, de akkor egymás alá írva csak számok, és előbb az Acount Number-t  írd be, majd alá a Bank Deposit Code-t !!!!

    • A CIB-es megbízáson lévő "Bizonylat", sort hagyd üresen! Ne használd a KÖZLEMÉNY sor folytatására!


2-5 banki nap (hétköznap) mire a pénz jóváíródik az Alert Pay számládon ( Erről is kapsz egy E-mailt az Alert Pay-től, illetve abból is látod, hogy az AlertPay fiókodban a kiírt összeg már rendelkezésre áll, a Status oszlopnál a „Pending” – "Complette"-re változik ! Ha az 5. banki napon sem érkezik meg, akkor valamit elrontotál.:(

Bankkártyát csak akkor tudsz aktiválni, ha az CreditCard (Kredit- azaz hitelkártya)! Debit-kártyát nem!

A pénz kivétele a withdraw menüpontban történik, a minimálisan kivehető összeg 20 dollár!

 

17 komment

Címkék: regisztráció e bank segédlet alertpay magyar nyelvű segédlet

A bejegyzés trackback címe:

https://netlovetta.blog.hu/api/trackback/id/tr182257999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anony 2010.08.30. 13:35:17

Majd ha valakinél működött szóljon. :)

netlovetta 2010.08.30. 17:36:51

@Anony: Mármint hogy mi működött? A magyar bankszámlák működnek, a CIB Bank pedig egy jó ajánlat, mert nem kér pénzt se a számlanyitáshoz, sem ahhoz, hogy akárhány és akármilyen devizában lévő alszámlád legyen. Az AlertPay-nél szintén ingyen nyithatsz számlát. Ezek működő rendszerek, és ahhoz, hogy a neten keresett pénzedet le tudd venni, ezekre szükséged van!
A Website Testerre pedig regisztráltál, sőt, tovább is ajánlottad (legalábbis szándékodban állt, ahogy kivettem az írásodból), tehát ha abból pénzt akarsz kivenni, ezekre mindenképpen szükséged lesz. Sőt, azokat is segítened illik ebben, akiket Te hoztál ebbe az üzletbe.:)

Anony 2010.08.30. 17:44:57

@netpénz: Nem úgy értettem, csak hogy ha már sikerült valakinek levenni pénzt a websitetester-től, akkor írjon. Ezt gondolom, hogy működik. :)

netlovetta 2010.08.31. 13:38:36

@Anony: Értem:) Bertolt Brecht szerint "Ha valaki harcol, veszíthet. Ha nem harcol, máris veszített.";):)

sziren20 2010.09.01. 17:06:28

Szia én pl. az otpnél vok és oda rögtön tudom küldetni a pézt vagy akor erdemes a fenti ajálot interetes számlasámot nyitni?

netlovetta 2010.09.01. 21:21:21

@sziren20: Szia! Sokan nem adják meg szívesen a saját bankszámlaszámukat egy nem pénzzel foglalkozó akármilyen cégnek, webáruháznak stb. a neten, mert az biztosan nem rendelkezik olyan szigorú biztonsági előírásokkal, mint egy internetes e-bank, ami szinte feltörhetetlen biztonsági rendszerrel dolgozik. Tehát a döntés a tiéd, az én válaszom meg az, hogy igen, érdemes.

sziren20 2010.09.02. 19:49:14

Szia! Köszönöm a segitséget! Megfontolom a tanácsodat és jol átnézem amit ide felraktál:D!

feles 2010.09.09. 19:50:46

Egy észrevétel. Az Allianz banknak a SWIFT kódja nincs a felsoroltak között. Az pedig: ALLZ HU HB

taxis47 2010.09.10. 20:16:34

@netpénz: Szia! Én az Erste banknál vagyok, és a Cibnél szeretnék számlát nyitni ehhez. Akkor be kell mennem a bankba, vagy interneten is lehet számlaszámot nyitni?

netlovetta 2010.09.11. 09:48:36

@taxis47: Persze, hogy be kell menned a bankba, hiszen egy rakás papírt alá kell írnod, plusz a szokásos módon (személyi-útlevél, lakcímkártya, aláírásaid) igazolnod kell magad. Egyébként deviza-alszámlákat is a banknál nyithatsz.

Az e-bankok nagy része is kér azonosítókat a hitelesítésed miatt, pl. fénymásolatot a fentiekről, 3 hónapnál nem régebbi valami közüzemi számlát, de nekik elég mindezt az általuk megadott email-ben elküldeni. Az AlertPay a bankszámlád hitelesítéséhez többféle módot is kínál, pl. az sms-es visszaigazolást.

taxis47 2010.09.11. 22:47:04

@netpénz: köszönöm a segítségedet!

toto66 2010.09.19. 13:04:20

Szia
Az alertpay nél Add Bank Account nál mikor a számlámat akarom hozzáadni mindig ez írja ki:
Bank Account is invalid
mi lehet a baj?
BANKOM: OTP (egy paypal már regisztrálva van rá)

netlovetta 2010.09.19. 16:57:51

@toto66: Szia! Nem tudok rá válaszolni. Nekem a CIB-es valutás alszámláimat is elfogadja, nemcsak a főszámlámat. Nézd végig még egyszer, hogy mindent pontosan úgy írtál-e le, ahogyan ezen az oldalon látod az útmutatóban. És nézz utána annak is, hogy az OTP nem zárolta-e valamiért a számládat!

toto66 2010.09.23. 10:37:07

Szia! Ha nem tudom hozzáadni a számlámat attol függetlenül ki tudom kérni csekken a pénzem, a csekket hogyan tudom kikérni alertpay-en mennyi idő után érkrzik meg?

netlovetta 2010.09.23. 15:06:53

@toto66: Kedves toto, és mindenki más, aki az AlertPay-jel kapcsolatos kérdéseket tesz fel a jövőben: én sem tudok semmi mást tenni, mint az általam - a legelső bejegyzésben javasolt - beépített fordítóprogrammal kisilabizálni, hogy mit és hogyan kell tenni. Ott Az AlertPay oldaladon a válasz a kérdésedre, csak keresni kell - rá fogsz találni! Lehet, hogy a probléma megoldása csupán annyi, hogy a Profile menüben hitelesítened kell a bankszámládat az ott leírt lehetőségek szerint (sms, stb.)

Számtalan magyar nyelvű leírás található a google-on, de ilyen részletességgel egyik se képes foglalkozni az adódó problémákkal.

Zárójelben jegyzem meg, hogy nekem a PayPal nem fogadja el a számlaszámomat (bár én tudom, hogy miért nem), miközben az AlertPay minden további nélkül nem csupán a főszámlámat, de bármelyik valutás alszámlámat is.

Bözsőke 2010.11.04. 21:05:50

Ezt ti, hogy értelmezitek ? Karrier útmutatók a "digitális termékek marketing"és a"tárhely és domain szolgáltatások"a következőket november közepén és december elején. A teljes csomag értéke több mint 300 $ , de ez csak 24,90 $ az Ön számára, mint egy honlap Tester. Miközben a vásárlás automatikusan frissíti Premium szint. fizetni kell érte ?

netlovetta 2010.11.05. 08:43:20

@Bözsőke: Természetesen fizetni kell érte, hiszen tárhely- és domainszolgáltatást ígér, ami azt jelenti, hogy ha van weblapod, akkor felpakolhatod oda. Egy biztos: én nem fogom megvenni.
süti beállítások módosítása